maandag 9 december 2019

Op de wal

De YenX staat op de wal
Het is intussen toch te koud om nog lekker te kunnen varen en ik wilde  de kans hebben om hem ook onder water eens goed na te kijken.


Bij een eerste inspectie lijkt er niet veel mis. Geen blazen of tekenen van osmose, kiel-romp verbinding is mooi dicht, donkerblauwe romp en witte strepen lijken wel nieuw ( waarschijnlijk overgespoten ?) en ook het roer heeft geen naden en voelt stevig.
Wel is er wat losbladderende AF en klein roestplekje op de kiel....maar voor 35jr is er niks mis mee.

Wel is er intussen een enorme lijst met "To Do" dingetjes die ik graag wil opknappen, veranderen en/of verbeteren......maar dat hoort nou eenmaal bij een "nieuwe" oude boot en is "part-of-the-fun" voor mij.  Echt grote problemen of essentiele klussen ben ik nog niet tegengekomen; de boot lijkt "gezond" !

De Yamaha 9.9 "high trust" bbm is intussen van de boot afgehaald en voor onderhoud bij de jachtwerf Noordschans ingeleverd. Niet een motor die je "even" van de boot tilt trouwens......met dynamo en elektrische start weegt ie ruim boven de 40kg. Gelukkig waren ze bij de werf erg behulpzaam en met zijn tweeen was het goed te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten