zondag 17 november 2019

Eerste klusdag

Vandaag de eerste (zonnige) klusdag aan de YenX .
Hij ligt nu naast de J22 die de aanleiding was van de uiteindelijke aanschaf. Het is opvallend hoeveel die ruime meter extra scheelt (plus 35cm breedte en 600kg waterverplaatsing).




Op de laatste foto is de mast van boord gehaald en alvast naar de mastenberging bij de kraan gebracht. Deze komt er waarschijnlijk al deze week weer op.

Vandaag zoveel mogelijk alles van boord gehaald en gekeken hoe alles zit.
Wat betreft elektra is er wel wat op te ruimen. Er zit een defecte marifoon in en nogal wat oud spul dat eruit kan, waaronder wat "originele" lampjes 😞......wel is er een nieuwe semi-tractie accu en goede acculader, maar die is nog niet vast gemonteerd en er is geen vaste walstroom aansluiting.  Tijd voor een grondige sanering dus.

Verder ligt er nog een lange gasslang met oude tweepitter en elektrisch water opvoerpompje.......dat wordt zsm een vaste 1-pitter (gas of spiritus) en waterbesparend handpompje op het nog originele spoelbakje.

De oudere kussens zijn uit de voorpiek en hondekooien en die komen daar waarschijnlijk ook niet meer in. De voorpiek blijft leeg als zeilenberging en de hondekooien idem.
Beide langsbanken hebben goede en vrij nieuwe dikke zit en rug kussens en daar zal ik op eventuele langere tochten toch het liefst slapen. Je kunt er in de haven ook goed met zijn tweeen slapen en verder is het als zitruimte best ruim.
Sowieso is zo'n X-79 met "open" interieur eigenlijk best ruim.

Als laatste is het kindvriendelijke railing-net er af. Ook al heb ik intussen een superleuk kleinkind........zo'n netje vind ik maar niks.
Zo ligt de YenX er na de eerste dag bij ............



.......en intussen is er een enorme lijst met klussen, klusjes en plannen aan het ontstaan.......maar daar was het ook om te doen 😊


Geen opmerkingen:

Een reactie posten